Receptai

Kesadilija su kebabų mėsa

Reikės:
400 g „Tasty idea“ kepto vištienos kebabo
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
4 pomidorų
200 g fermentinio sūrio (galima maišyti kartu su kitais sūriais- mozzarella, parmesan)
8 lavašų
½ arb. šaukštelio rūkytos paprikos
aitriųjų paprikų miltelių


Šis patiekalas apjungia Meksikos ir Turkijos virtuves. Tai puikus patiekalas, kurį nesudėtinga pasigaminti.
Taigi, svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite. Tuomet dėkite susmulkintus pomidorus, prieskonius ir patroškinkite kol išgaruos didžioji dalis skysčio ir gausite tirštą padažą.
Sutarkuokite sūrį. Imkite lavašą, vieną jo pusę padenkite padažu (apie 2 šaukštus), uždėkite keptu vištienos kebabu ir apibarstykite sūriu. Užvožkite kitu lavašu– gausite saulutę.
Ant nedidelės ugnies  pakaitinkite keptuvę. Į visiškai sausą (be jokių riebalų) keptuvę dėkite paruoštą kesadiliją ir palaukite kol lengvai apskrus. Tuomet apverskite kita puse, palaukite kol sūris išsilydys ir apskrus kita pusė. Supjaustykite į keturis trikampius.
Pagaminsite per 20-30 minučių. Daugelį reikalingų ingredientų rasite www.tastyidea.lt
Skanaus!

Kebabas su vištiena

Reikės:
5 vienetų lavašų
600 gramų kepto Tasty idea vištienos kebabo
0,5 vieneto kiniško kopūsto
2 vienetai agurkų
2 vienetai pomidorų
1 vieneto mėlynojo svogūno
Padažui:
300 gramų graikiško jogurto
3 šaukštai majonezo
3 skiltelės česnako
Druskos
Pipirų

Paruošimo būdas (truks apie 15-20min):
Padažui graikišką jogurtą sumaišyti su druska, pipirais ir majonezu. Įspausti česnakus ir gerai išmaišyti.
Smulkiai supjaustyti kopūstą, griežinėliais supjaustyti pomidorus, agurkus ir svogūnus, visas daržoves sudėti į vieną indą ir užbarstyti truputį druskos.
Ant lavašo dėti sluoksnį daržovių, ant jų vištieną, užpilti padažo. Sulankstyti, kad gautųsi kebabo forma. Dėti į įkaitintą sausą keptuvę (geriausiai grill) ir apskrudinti iš abiejų pusių.
Daugelį reikalingų ingredientų rasite www.tastyidea.lt
Skanaus!

Kebabas bandelėje su jautiena

Reikės:
5 vienetų bandelių kebabams
500 gramų kepto „Tasty idea“ jautienos kebabo
0,5 vieneto kiniško kopūsto
2 vienetai marinuotų agurkų
2 vienetai pomidorų
1 vieneto mėlynojo svogūno
Padažui:
300 gramų graikiško jogurto
3 šaukštai majonezo
1 skiltelės česnako
Čili pipiro miltelių
Druskos
Pipirų

Paruošimo būdas (truks apie 15-20min):
Padažui graikišką jogurtą sumaišyti su druska, pipirais, čili pipirais ir majonezu. Įspausti česnako skiltelę ir gerai išmaišyti.
Smulkiai supjaustyti kopūstą, griežinėliais supjaustyti pomidorus, agurkus ir svogūnus, visas daržoves sudėti į vieną indą ir užbarstyti truputį druskos.
Įpjauti kebabo bandelę ir į vidų dėti sluoksnį daržovių, ant jų keptą jautienos kebabą, užpilti padažo. Suvynioti į foliją ir dėti į įkaitintą sausą keptuvę (geriausiai grill) ir apskrudinti iš abiejų pusių.
Daugelį reikalingų ingredientų rasite www.tastyidea.lt
Skanaus!

©2024 ITgidas.lt. Visos teisės saugomos.